петък, 26 юни 2009 г.

Ахмед Доган и българската импотентност

Ахмед Доган е не само единственият солиден политик, но и единствения мъж сред тази шайка пусита с пишки в българския политически естаблишмънт. Бързам, сакън някой trigger happy френд да не ме зачеркне, да кажа, че никога не съм гласувал за него и не мисля да гласувам, защото ако в бг реалността има ситски лорд, то той е Дарт До'ан.

Но поредната тирада срещу него показва, че за жалост още няма джедай, който да му се опре. Поводът е известен. Дарт До'ан обяснява на стотина отрудени хора как работи реалната политика в бг. И ако те искат да не серат в дупки (септични ями), примерно, и през останалата част от 21-ви век, ами да имат централна канализация, то нещата ще се случат по този начин...



2005-та Доган разказа за обръчите и тогава се забеляза подобна реакция. За мен ситуацията е следната: останалите български политици са слаба, суетна, безидейна и мързелива каша. Те просто не знаят как да предизвикат упадъка на Доган. Те чакат той да "сгафи" нещо (тоест да си падне на собствения меч) и избухват в словесни тиради подобно на кучета, които се натискат, когато си с лице към тях и се пеняват лаейки след като ти видят гърба, ерго като си в уязвима позиция.

Но това е реактивност, хора. Когато все следваш събитията, а не ги предизвикваш, ти си обречен да си багаж. И сега, седят те останалите бг политикани и си натискат парцалите, а в главите им мрак и само една едничка завист; ей тоя Доган, майка му шейба, баси колко кинти има и тн. Тези педали всъщност му завиждат, което автоматично означава, че те искат да са като него - да имат властта да преразпределят чуждия ресурс (парите са на данъкоплатците от германия, франция и холандия основно) с неговите мащаби. Никой не иска всъщност справедливост. Никой не иска благосъстояние за хората. Те искат едно единствено нещо... да са на мястото на Доган. Но Дарт До'ан това сам си го направи. И сигурно му е струвало много. По принцип сметката всеки си я плаща :-). Но аз за себе си, за пореден път се убедих, все още не се е родил този джедай, who will bring balance to the force...

По принцип аз, като един отявлен почитател на конспиративните теории, да знам, че щом на един му знам името, то той 100% е марионетка. Но преди време от един приятел чух, как един негов приятел от негова страна, случайно попаднал на събиране на кукловодите на Доган - едни чичовци от ДС за тези, които не се досещат. Та там обсъждали дали да го разкарат или не - него, Доган. Срещата протекла по горе-долу следния начин. Нали се сещате, че този разказ може и нищо с реалността да няма - все пак е пре-пре-разказ за среща на екс ченгета :-). (BTW, как се попада случайно на среща на екс-ченгета?! Странни приятелства поддържа моя приятел...)

екс ДС 1 (разпалено): Ей, на тоя татарин много му порасна работата --
утвърдително шумене и сумтене сред останалите ексес
екс ДС 2: Дали да не го -- да не му -- сещате се --
умислена тишина, дълги физиономии. на един даже пейсмейкъра му се чува.
екс ДС 3 (става прав): Не, определено е време да го --
екс ДС 4 (видимо по-стар): И какво ще стане като го --. Доги него го държим. Ако се случи вече да го нема, кой ще дойде?
споглеждане сред групата.
екс ДС 4 (с жест на освободител) Касим Дал. А Касим Дал е единствения неколега в ДПС. И ще извади етническата карта --
и така решават на Дарт До'ан да му удължат мандата с още неизвестно време.

Та това е драмата. От една страна имаш бездарни, реактивни, безидейни политици, а от друга кукловоди, които живеят със страх от сътвореното от тях уродливо минало...

3 коментара:

САНДО каза...

И аз си зададох същите въпроси - кой е "пуснал" компрометиращото видео и с кого ще заместят Доган...

"Казва ли ти някой... Пък и смееш ли да питаш..."

Unknown каза...

Много е интересно. Нали сега обикалям селата в кампанията си за кандидат-депутат. На две места хората попитаха: "Какви са тия 123 секции в Турция?? А нашите хора в Германия няма да могат да гласуват!!". Единия път взех думата в образувалата се суматоха и разказах за инициативата на Синята коалиция, благодарение (и) на която ЦИК промени своето решение и задължи всички дипломатически и консулски представителства да образуват задължително избирателни секции без оглед на броя на избирателите и позволи откриването на изборни секции на всяко място, където има българска общност. Отпадна ограничителният срок и изискването за 100 заявления и сега навсякъде в чужбина може да се направи секция. Стига да има КОЙ доброволец да я направи разбира се.
Този ми отговор изобщо не задоволи хората. На следващата среща реших да не казвам нищо по повода и тълпата сама поде възмутено дюдюкане и с революционен плам присъстващите заявиха, че тоя път ще гласуват.

Е кажи какво да правиш? Народът си иска зрелища. За да има добри, трябва да има лоши. Категориите "некадърен", "кадърен", "най-кадърен" изискват информиран избор, а той далеч не е толкова интересен, колкото емоционалният.

stori каза...

Нашите хора в Турция искат да са част от обществения процес в България, а нашите хора в Германия им е все тая. Сега да се тръшка човек, че съдбата е несправедлива няма смисъл...